“Brussels Airport nam maatregelen na veiligheidscontroles”

Brussels Airport nam maatregelen na veiligheidscontroles

Brussels Airport heeft maatregelen uitgevoerd nadat bij controles gebreken werden vastgesteld die aan de luchthavenuitbater werden gerapporteerd. “We hebben die maatregelen kunnen verifiëren”, zegt Sven Heyndrickx, woordvoerder van de FOD Mobiliteit en Vervoer. Inhoudelijk wordt geen commentaar gegeven, luidt het. De krant La Libre Belgique bericht vandaag, op basis van interne mails van het Directoraat-Generaal Luchtvaart (DGLV), dat bij vijf controles in de maand april (o.a. op 12, 13, 22 en 25 april) gebreken werden vastgesteld in de beveiliging op de luchthaven Brussels Airport. De zwaar beschadigde luchthaven moest na de aanslagen van 22 maart de maatregelen aanpassen met tijdelijke structuren.

Bij controles werden gebreken vastgesteld. Die werden gerapporteerd aan Brussels Airport, met de vraag maatregelen voor te stellen. “Die werden uitgevoerd, wat we hebben kunnen verifiëren”, zegt woordvoerder Sven Heyndrickx die om een reactie werd gevraagd.

Volgens La Libre Belgique stelde een inspecteur twee keer vast dat het mogelijk was om zonder badge toegang te verkrijgen tot reeds ingecheckte bagage. De krant maakt verder melding dat schoenen niet aan een röntgenscan worden onderworpen als de veiligheidspoort alarm slaat.

Bij Brussels Airport wordt gewezen op de confidentialiteit van veiligheidsrapporten en de continue controles.

bron: Belga