Voetbalclub Anderlecht betreurt uitspraken Vanhengel

door
Belga
Leestijd 1 min.

Voetbalclub Anderlecht heeft vanavond in een persbericht gereageerd op de eerdere uitspraken van Brussels minister Guy Vanhengel bij Bruzz. De club "betreurt de uitspraken" van de minister en bevestigt enkel "een beginselakkoord". Vanhengel noemde Jo Van Biesbroeck, operationeel manager van Anderlecht, gisteren nog "een olifant in een porseleinwinkel". "De club heeft in oktober 2015 een beginselakkoord getekend, met daarin principes van een mogelijke samenwerking", opent de club in haar persbericht. "Zoals in elk principe-akkoord moeten deze intenties en plannen nog uitgewerkt worden, alvorens tot een definitief contract kan worden gekomen."

"Anderlecht heeft altijd ingezet op maatschappelijk engagement", gaat de club verder. "En het is vanuit deze optiek dat we de onderhandelingen van het Eurostadion hebben aangevat en voortgezet. Alle standpunten die RSCA verdedigt, worden gedragen doorheen de club en de Raad van Bestuur en zijn duidelijk en gekend bij alle onderhandelingspartners. Omwille van de vertrouwelijkheid, kan publiek niet nader ingegaan worden op de inhoud van de onderhandelingen."

Gisteren haalde Vanhengel bij Bruzz snoeihard uit naar Jo Van Biesbroeck, operationeel manager van Anderlecht. "Van Biesbroeck komt van AB InBev, een keihard bedrijf, en streek neer als een olifant in een porseleinwinkel. De maatschappelijke verantwoordelijkheid van investeren ontgaat die mens compleet. Dat Anderlecht geen eigenaar wordt, steekt hen een beetje. Maar als de club het anders wil, moet ze zelf 300 miljoen in een nieuw stadion steken."

bron: Belga