Race Witte Huis – Marco Rubio past voor Republikeinse Conventie

Race Witte Huis - Marco Rubio past voor Republikeinse Conventie

Marco Rubio, een van de ex-kandidaten voor de Republikeinse race naar het Witte Huis, zal niet aanwezig zijn op de Republikeinse Conventie in juli. Dat schrijft de Amerikaanse nieuwszender CNN op zijn website. Hij zal in de plaats daarvan campagne voeren om opnieuw verkozen te worden in de Senaat, aldus de woordvoerster van zijn campagne Olivia Perez-Cubas in een persbericht. “Aangezien Marco pas laat campagne begon te voeren voor de Senaat, zal hij in Florida campagne voeren en kiezers onmoeten in plaats van naar Ohio te gaan”, klinkt het nog.
Rubio heeft zich altijd kritisch uitgelaten over de vaak controversiële uitspraken van Donald Trump, de vermoedelijke Republikeinse kandidaat en zijn voormalige rivaal. Hij verklaarde onder meer dat hij Trump niet zou vertrouwen met nucleaire codes. Rubio is nooit teruggekomen op die kritiek, maar heeft uiteindelijk wel met tegenzin zijn steun uitgesproken voor Trump, omdat hij hem een betere kandidaat vindt dat Hillary Clinton, de vermoedelijke Democratische kandidaat.
Eerder raakte al bekend dat ook verschillende andere vooraanstaande Republikeinse figuren niet zullen deelnemen aan de Conventie, die plaatsvindt van 18 tot 21 juli. Zo lieten de twee ex-presidenten Bush, de vroegere presidentskandidaten John McCain en Mitt Romney en de ex-rivaal van Trump, Jeb Bush, weten dat ze hun kat zullen sturen.

bron: Belga