Plenaire Kamer stemt in met oprichting onderzoekscommissie Optima Bank

Plenaire Kamer stemt in met oprichting onderzoekscommissie Optima Bank

De plenaire Kamer heeft vandaag de oprichting goedgekeurd van een onderzoekscommissie naar het faillissement van Optima Bank. De commissie ging nadien meteen samenzitten om tot de formele oprichting over te gaan. Voor de stemming in plenaire hekelden de kleine partijen dat zij wederom geen zitje krijgen in de onderzoekscommissie, net zoals eerder in de onderzoekscommissie naar de aanslagen. Uiteindelijk stemde wel enkel PVDA tegen.

Concreet zullen de oorzaken van het faillissement onderzocht worden, net als de eventuele belangenvermenging tussen de Optima Groep en haar componenten enerzijds en openbare besturen en publieke mandatarissen anderzijds.

De commissie zal zeventien leden tellen en tot uiterlijk eind maart 2017 werken. Voor N-VA zijn dat Peter Dedecker, Zuhal Demir, Johan Klaps en Bert Wollants, voor de PS Ahmed Laaouej, Eric Massin en Frédéric Daerden, voor de MR Benoît Piedboeuf, David Clarinval en Gautier Calomne, voor CD&V Eric Van Rompuy – die ook voorzitter wordt – en Veli Yüksel, voor Open Vld Luk Van Biesen en Ine Somers, voor sp.a Peter Vanvelthoven, voor Ecolo-Groen Meyrem Almaci en voor cdH Benoît Dispa.

bron: Belga