NAC versterkt zich met Dessers en Brondeel

NAC versterkt zich met Dessers en Brondeel

Spits Cyriel Dessers en doelman Jorn Brondeel verlaten België en trekken naar de Nederlandse tweedeklasser NAC Breda. Dat maakte NAC vanavond bekend op Twitter. De 21-jarige Dessers komt over van Lokeren en tekende in Breda een contract voor drie seizoenen. De 22-jarige Brondeel komt op huurbasis voor twee seizoenen over van Lierse. “Met Cyriel hebben we een onze beoogde centrumspits binnen”, opent technisch directeur van NAC, Hans Smulders. “Hij is een grote, sterke, tweebenige aanvaller die past in de manier van spelen die wij voor de komende seizoenen voor ogen hebben. Jorn heeft bij Antwerp en Lierse, ondanks zijn jonge leeftijd, al bewezen dat hij een betrouwbare en getalenteerde goalie is.”

Dessers zelf wist al een tijdje van de interesse van NAC, maar is blij dat hij nu aan de slag kan. “Ik had meteen een goed gevoel bij NAC. Het is jammer van de sportieve situatie (NAC degradeerde twee seizoenen geleden naar de Nederlandse tweede klasse) die er nu is, maar het is aan ons als spelers om dat om te draaien.”

Ook Brondeel was meteen gecharmeerd door de interesse van NAC. “Het is een mooie uitdaging om NAC terug te brengen naar de Eredivisie. Ik kan dan ook niet wachten om mijn eerste wedstrijd in het Rat Verlegh Stadion te spelen.”

bron: Belga