Kwik klimt tot 24 graden

door
Belga
Leestijd 2 min.

Vandaag wordt het rustig en vaak zonnig bij maxima van 19 tot 24 graden. Vrijdag wordt het vrij mooi maar in het noorden meer wolken met kans op wat regen. Tijdens het weekend wordt het behoorlijk warm en geleidelijk onstabieler. Dat meldt het KMI. Vandaag wordt het rustig en aangenaam met zon en soms ook enkele wolkenvelden. De maxima liggen tussen 19 graden in de Hoge Ardennen, 21 graden aan zee en 23 of 24 graden in de meeste andere streken. Er waait een zwakke tot matige wind uit het westen tot zuidwesten. Vanavond en komende nacht is het eerst lichtbewolkt. Later komen er meer wolken over het noorden met daar kans op wat regen of een buitje. De zachte minima schommelen van 12 tot 16 graden. De zuidwestenwind waait zwak tot matig.

Morgen zijn er vooral over het noorden van het land regelmatig wolkenvelden met kans op een spat regen. Elders zijn er meer opklaringen en is het zo goed als droog. De maxima bedragen rond 22 graden over het centrum bij een matige westzuidwestenwind. Tijdens het weekend krijgen we vrij mooi zomerweer al zijn er altijd wel wat (hoge) wolkenvelden en kan er op zondag een lokale (onweers)bui tot ontwikkeling komen. Zaterdag wordt het 25 graden in het centrum, zondag zelfs 27 graden. Aan zee is het koeler.

Maandag is er vooral in het oosten kans op onweer, elders kan er nog een bui vallen bij een wisselende bewolking. Ook dinsdag is het licht wisselvallig met kans op een bui, woensdag is het droog met regelmatig zon. Na het weekend is het opnieuw flink koeler met maxima eerst nog rond 22 graden, maar tegen woensdag slechts rond 19 graden in het centrum.

Er staat gans de periode een matige westzuidwestelijke wind.

bron: Belga