Hinder verwacht door heraanleg E40 richting Gent vanaf 8 juli

Hinder verwacht door heraanleg E40 richting Gent vanaf 8 juli

Het Agentschap Wegen en Verkeer start morgen vanaf 22 uur met de heraanleg van de E40 tussen Erpe-Mere en Zwijnaarde richting Gent. De eerste fase van de werken duurt tot 17 juli, de tweede fase heeft plaats van 19 juli tot 14 augustus. Het Vlaams Verkeerscentrum verwacht ernstige hinder en raadt mensen aan rekening te houden met vertragingen van 30 tot 45 minuten. Over een afstand van 15 kilometer krijgen de drie rijstroken en de pechstrook van de E40 tussen Erpe-Mere en Zwijnaarde in de richting van Gent een opknapbeurt. Aangezien de rechter- en middenrijstrook meer belast worden met zwaar verkeer, worden ze grondiger hersteld. Van de linkerrijstrook en de pechstrook vernieuwt het agentschap enkel de toplaag.

De heraanleg duurt in een eerste fase vanaf vrijdag 8 juli om 22 uur tot zondag 17 juli en in een tweede fase van vrijdag 29 juli om 22 uur tot zondag 14 augustus. Er wordt 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 gewerkt. Tussen 18 en 29 juli is de E40 in beide richtingen volledig open. In een derde fase wordt ook gedurende twaalf nachten gewerkt aan de linkerrijstrook.

Tijdens de werken heeft het verkeer steeds twee versmalde rijstroken in elke richting. Tijdens de eerste fase werkt de aannemer van net voorbij het op- en afrittencomplexen Wetteren tot voor de verkeerswisselaar in Zwijnaarde. De op- en afrit in Merelbeke gaat in deze fase dicht. In de tweede fase loopt de werfzone van Vlekkem (Erpe-Mere) tot net voorbij het complex Wetteren, dat in deze fase dichtgaat. Ook de parking in Wetteren zal gedurende een korte periode afgesloten zijn.

bron: Belga