EK atletiek - Tienkamper Pittomvils staakt strijd na val op 110m horden

door
Belga
Leestijd 1 min.

Na Hans van Alphen komt ook Niels Pittomvils niet meer in actie op de tienkamp op het EK atletiek in Amsterdam. Pittomvils was als veertiende gestart aan dag twee van de tienkamp, maar het ging meteen mis op de 110 meter horden, het eerste onderdeel van de dag. Hij struikelde over de tweede horde, finishte niet en sprokkelde geen punten in het klassement. In theorie had Pittomvils zijn wedstrijd nog kunnen afmaken, maar hij besliste zelf dat dat geen zin meer had. Na zes onderdelen stond hij negentiende in de stand (9.985 ptn).

Eerder op de dag haakte ook Hans van Alphen af, hij startte omwille van een bekkenblessure niet meer op de horden. Thomas Van der Plaetsen blijft zo de enige landgenoot op de tienkamp, hij zette de zesde tijd neer op de 110m horden en blijft vierde in de stand.

Later op de dag volgen nog het discuswerpen, het polsstokspringen, het speerwerpen en de afsluitende 1.500 meter. Van Der Plaetsen hoopt zich in Amsterdam te plaatsen voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro (5-21 augustus). Het minimum bedraagt 8.100 punten.

bron: Belga