EK 2016 - Deschamps: "Heb altijd in mijn spelers geloofd"

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Franse bondscoach Didier Deschamps glunderde na de 2-0 zege tegen wereldkampioen Duitsland, waardoor Les Bleus zondag voor de derde keer in een EK-finale staan. "Ik heb altijd in mijn spelers geloofd", stelde Deschamps. "Ik voel veel vreugde voor de spelers, ze verdienen het", aldus Deschamps. "Ze hebben tegen een fantastische ploeg gespeeld, de beste ploeg ter wereld. We hadden het moeilijk, maar we bezweken niet. We zitten in de finale. Voor we naar het stadion kwamen, hebben we uitzinnige mensen gezien. Dat zal zondag nog meer het geval zijn. Ik heb altijd in mijn spelers geloofd. Het is hun geschiedenis, hun zege."

Antoine Griezmann was voor de Fransen de grote held met zijn twee treffers. "Deze uitslag is de beloning voor al het werk van de groep, de staf, de kinesisten, al diegenen die niet gespeeld hebben maar ervoor gezorgd hebben dat we ons in de beste omstandigheden konden voorbereiden om dit resultaat te behalen", zei de aanvaller van Atlético Madrid, die al zes doelpunten maakte op dit EK. "Die strafschop was niet evident, zeker na die gemiste elfmeter in de Champions League. Gelukkig liep het deze keer beter af."

De Duitse bondscoach Joachim Löw vond dat zijn team beter had gespeeld dan Pogba en co. "Er waren enkele ongelukkige acties vlak voor het einde van de eerste helft", verklaarde Löw. "We hebben duidelijk gedomineerd, maar we hebben geen doelpunt gemaakt. Dit is teleurstellend, alle spelers zijn ontgoocheld. Vandaag hadden we het geluk niet aan onze zijde."

bron: Belga