Correctie: Pittomvils zet wedstrijd dan toch verder

door
Belga
Leestijd 1 min.

Niels Pittomvils heeft de strijd dan toch niet gestaakt op het EK atletiek in Amsterdam. De tienkamper was ten val gekomen op de 110 meter horden en de Belgische delegatie liet meteen daarna weten dat de atleet zijn wedstrijd beëindigde. Dat bleek echter niet correct, Pittomvils komt wel degelijk aan de start van het discuswerpen. Pittomvils was als veertiende gestart aan dag twee van de tienkamp, maar het ging meteen mis op de 110 meter horden, het eerste onderdeel van de dag. Hij struikelde over een horde, finishte niet en sprokkelde geen punten in het klassement. In eerste instantie had Tille Scheerlinck, het hoofd van de Belgische delegatie, laten weten dat Pittomvils de strijd staakte, een halfuur later bleek echter dat dat niet klopte. "Hoewel de val in de 110m horden een hoge eindscore onmogelijk maakt, besliste Niels Pittomvils om zijn tienkamp verder te zetten", klonk het even later.

Eerder op de dag haakte Hans van Alphen wel definitief af, hij startte omwille van een bekkenblessure niet meer op de horden. Thomas Van der Plaetsen zette de zesde tijd neer op de 110m horden en blijft vierde in de stand.

Later op de dag volgen nog het discuswerpen, het polsstokspringen, het speerwerpen en de afsluitende 1.500 meter. Van Der Plaetsen hoopt zich in Amsterdam te plaatsen voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro (5-21 augustus). Het minimum bedraagt 8.100 punten.

bron: Belga