Manchester United rondt transfer Mkhitaryan af

door
Belga
Leestijd 1 min.

De al langer aangekondigde transfer van aanvallende middenvelder Henrikh Mkhitaryan, van het Duitse Borussia Dortmund naar het Engelse Manchester United, is in kannen en kruiken. Dat heeft ManU, de ploeg van Marouane Fellaini en Adnan Januzaj, vandaag bekendgemaakt. De 27-jarige Armeense international tekent in Manchester een contract van vier jaar, met een optie op een vijfde. Hoeveel Manchester United betaalde voor Mkhitaryan, zegt de club niet. Eerder circuleerde een bedrag van 42 miljoen euro, een recordsom voor Dortmund. De Armeen scoorde vorig seizoen 23 doelpunten bij Dortmund en was goed voor nog eens 32 assists (alle competities in acht genomen).

"Henrikh is een zeer getalenteerde voetballer, een echte ploegspeler met ook een neus voor doelpunten", zegt José Mourinho, de coach van Manchester United. Hij haalde eerder al de Zweedse topspits Zlatan Ibrahimovic en de Ivoriaan Eric Bailly binnen.

Borussia Dortmund ziet met Mkhitaryan al de derde sleutelspeler vertrekken. Eerder maakte middenvelder Ilkay Gündogan de overstap naar Manchester City, verdediger Mats Hummels trok dan weer naar Bayern München. De transfers leverden Borussia samengeteld wel ongeveer 100 miljoen euro op.

bron: Belga