Kevin Borlée komt donderdag in actie in halve finales 400m

door
Belga
Leestijd 1 min.

Kevin Borlée zal morgen wel degelijk aantreden in de halve finales van de 400 meter tijdens de tweede dag van het EK atletiek in Amsterdam. De Europese kampioen van 2010, die vandaag niet in de reeksen in actie hoefde te komen, twijfelde over zijn deelname wegens een ontsteking aan de voet. Zondag werd Kevin Borlée behandeld wegens bursitis (slijmbeursontsteking) aan de rechtervoet. Maandag verklaarde hij twee dagen af te wachten om te zien hoe zijn voet zou reageren op de trainingen. De laatste sessie van gisterennamiddag bleek positief, waardoor hij net zoals Julien Watrin zal aantreden in de halve finales.

Kevin Borlée treedt morgen om 16u45 aan in de eerste van drie reeksen. Hij loopt in baan 5. Julien Watrin, die vandaag de tweede chrono (46.10) in de reeksen liet optekenen, komt in de tweede reeks in baan 4 in actie om 16u52. De eerste twee van elke reeks en de twee snelste verliezende tijden plaatsen zich voor de finale van vrijdag (19u50).

Jonathan Borlée, die vandaag werd uitgeschakeld, liet bloed afnemen om zo mogelijk een verklaring te vinden voor zijn gebrek aan energie. De resultaten zullen pas morgen bekend zijn.

bron: Belga