EK atletiek - Jolien Boumkwo en Almensh Belete reageren teleurgesteld op hun prestaties

door
Belga
Leestijd 1 min.

Jolien Boumkwo overleefde woensdag op het EK atletiek in Amsterdam de kwalificatiereeksen van het kogelstoten niet. "Ik heb mijn kans vandaag niet gegrepen", reageerde onze 22-jarige landgenote achteraf teleurgesteld. Ook bij Almensh Belete, die op de 10.000 meter na twee kilometer moest opgeven, is de verslagenheid groot. "Ik ben erg teleurgesteld", aldus Boumkwo, die veertiende werd op 27 deelneemsters. "Ik haalde mijn normale niveau niet. Tijdens mijn laatste twee wedstrijden was ik goed, maar nu presteerde ik ondermaats."

Ook Almensh Belete, die haar wedstrijd op 10.000m niet kon uitlopen, had gehoopt op een beter EK. "Tijdens de trainingen verliep alles goed, maar bij de opwarming kreeg ik last aan de rug en krampen in mijn benen", vertelde een ontgoochelende Belete. "Ik hoopte dat het tijdens de wedstrijd zou beteren maar dat was niet het geval. Dit was mijn enige kans om de limiet voor de Spelen te halen, ik ga dus niet naar Rio."

Polsstokspringers Arnaud Art (5m50) en Ben Broeders (5m35) kenden, met een kwalificatie voor de EK-finale vrijdag, meer succes. "Super om met twee Belgen in de finale te staan", reageerde een gelukkige Art. "Hopelijk kan ik goed recupereren en een sterke finale afwerken. Misschien zit de olympische limiet (5m70) er wel in."

Ook voor Broeders is het EK al geslaagd. "Hier zijn is een fantastische ervaring", vertelde de polsstokspringer na de wedstrijd. "Ik ben erg blij dat ik de finale gehaald heb."

bron: Belga