Arnaud Ghislain ontgoocheld na uitschakeling in reeksen 400m horden

door
Belga
Leestijd 1 min.

Arnaud Ghislain was vandaag ontgoocheld, nadat hij zich op het EK atletiek in Amsterdam niet had kunnen plaatsen voor de halve finales van de 400 meter horden. "Ik ben triest want ik wou een mooie wedstrijd lopen. Maar de voorbije twee weken was ik niet in staat om echt te trainen", aldus de met last aan de hamstrings sukkelende Ghislain, die in 53.65 de 26e chrono op 27 deelnemers liep.

"Ik liep de blessure twee weken geleden op. Een week geleden kon ik enkel nog maar sprintjes trekken en joggen. Maar ik wou hier absoluut lopen. Het is bizar, op zaterdag vernam ik mijn selectie door de uitsluiting van de Russen (waardoor de minima verlaagd werden) en op zondag blesseerde ik me. Het ging niet vandaag. Ik heb snel van been moeten veranderen om af te stoten. Ik kwam niet in mijn ritme en heb alle horden geraakt."

Om de halve finales te bereiken, had Ghislain 50.83 moeten lopen. De Slowaak Martin Kucera lukte met 49.56 de snelste tijd in de reeksen. Michael Bultheel moest de reeksen niet afwerken en komt morgen vanaf 16u15 in de halve finales in actie.

bron: Belga