Vueling-vluchten vertrekken weer zoals normaal op luchthaven Barcelona

door
Belga
Leestijd 1 min.

Na dagen van chaos is de situatie op El Prat, de luchthaven van Barcelona, weer zo goed als normaal, meldt het Franse persbureau AFP. De lagekostenmaatschappij Vueling had daar sinds donderdag dagelijks tientallen vluchten afgeschaft, waarna misnoegde reizigers gingen protesteren. Alle vluchten voor het middaguur zijn geland en vertrokken vandaag zoals voorzien. "Er waren enkele vertragingen, maar die hadden niets te maken met wat er dit weekend gebeurd is", verklaart de woordvoerder van Vueling.

De lagekostenmaatschappij, een dochter van de International Airlines Group (IAG) waartoe ook British Airways en Iberia behoren, kampt al weken met moeilijkheden. In de maand juni alleen al moest de firma 325 vluchten afzeggen. Afgelopen weekend werd een dieptepunt bereikt toen tientallen vluchten geschrapt werden, waardoor naar schatting 8.000 passagiers getroffen werden. Javier Sanchez, de voorzitter van Vueling, wijst op de vele stakingen in Frankrijk. "We hebben er al dertien moeten verwerken. Het is een ingewikkeld jaar voor ons".

De vakbonden vrezen echter dat Vueling opnieuw in de problemen zal komen bij nieuwe onvoorziene omstandigheden. Ze verwijten het bestuur dat ze te veel vluchten hebben ingepland in een te korte tijd.

bron: Belga