Piqueur: "Nationale Bank veroorzaakte faillissement Optima Bank"

door
Belga
Leestijd 1 min.

Jeroen Piqueur, de stichter en de belangrijkste aandeelhouder van Optima Bank, dat vorige week failliet ging, wijst hiervoor elke verantwoordelijkheid af. Dat blijkt uit een interview dat Knack had met Piqueur. "De FSMA en de Nationale Bank (toezichthouders op de financiële sector) veroorzaakten het faillissement van Optima Bank. Onze bankvergunning werd ingetrokken, zonder dat we ons konden verdedigen. We kregen zelfs geen kans op enig weerwoord. Dat is een absolute schande", klinkt het op de website van Knack.

Piqueur bestrijdt dat de Nationale Bank de bankvergunning van Optima introk nadat ze zware "onregelmatigheden" had geconstateerd. "Als er onregelmatigheden zouden zijn gebeurd, dan gaat het echt om banale zaken. En als het toch echt grove onregelmatigheden zouden zijn, dan moet de Nationale Bank zich de vraag stellen waarom ze die vijf jaar geleden niet heeft gezien, want sommige zaken gaan blijkbaar terug tot 2011."

Gouverneur Jan Smets verklaarde publiek dat "Piqueur verantwoordelijk is voor het faillissement". Piqueur betwist die verantwoordelijkheid en overweegt een strafklacht in te dienen tegen de gouverneur.

bron: Belga