Minstens 27 jonge vrouwen aangerand tijdens Zweeds festival

Tijdens een muziekfestival in het zuiden van Zweden zijn afgelopen weekend minstens 27 meisjes aangerand. Dat meldt persagentschap Associated Press op gezag van de politie. De politie van Karlstad is op zoek naar zeven vermoedelijke daders. Volgens politiechef Eva Hogfeld werden de vrouwen, die tussen 12 en 20 jaar oud zijn, betast en werden ze het slachtoffer van andere soorten van seksueel wangedrag. De politie kreeg geen meldingen van verkrachtingen, en liet ook weten dat er nog geen verdachten zijn opgepakt. Hogfeld meldt nog dat de politie geen verdere informatie zal geven over de zaak om het onderzoek niet in gevaar te brengen.
De Britse krant The Daily Mail maakt melding van 35 slachtoffers tussen 12 en 17 jaar op het gratis festival “Putte i Parken”. Volgens de krant zouden de slachtoffers aangerand zijn door “een groep buitenlandse jongeren”.
Volgens The Telegraph werden het afgelopen weekend ook op een tweede festival vrouwen aangerand. De politie onderzoekt, naast twaalf meldingen van aanrandingen, zelfs vijf meldingen van verkrachtingen op het Bravalla-festival, het grootste festival in Zweden, aldus de krant op zijn website.

bron: Belga