Brussel grootste overtreder rookverbod horeca

Brussel grootste overtreder rookverbod horeca

Het algemeen rookverbod is vijf jaar van kracht. In de horeca mag sinds juli 2011 niet meer gerookt worden, tenzij in aparte rookkamers. Vooral het Brussels Hoofdstedelijk Gewest scoort slechte punten bij controles. Cijfers die de Krant van West-Vlaanderen opvroeg en deelde met De Tijd leggen opvallende trends bloot. Voor het hele land werd in 17 procent van de gevallen bij een controle tijdens de afgelopen vijf jaar een inbreuk vastgesteld. Maar tussen de gewesten bestaan er grote verschillen. Zo vonden slechts 10,5 procent van alle controles plaats in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, maar werd er wel tijdens een kwart van de controles een inbreuk opgetekend.

In heel België werden de afgelopen vijf jaar 29.494 controles uitgevoerd: 3.000 in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, 9.950 in Wallonië en 16.600 – meer dan de helft van het totaal – in Vlaanderen.
De slechtst presterende provincie van het land is West-Vlaanderen waar bij 23 procent van de controles een inbreuk werd opgetekend.

bron: Belga