Zomer trekt vanaf morgenmiddag aan

Zomer trekt vanaf morgenmiddag aan

Deze namiddag is het vrij winderig en grotendeels bewolkt met af en toe wat lichte regen of motregen in het zuidoosten van het land en kans op een plaatselijk buitje in de andere streken. In het westen van het land wordt het stilaan droger en zonniger, meldt het KMI dat ongunstige voorwaarden signaleert voor het gebruik van waterverwarmingstoestellen. Gebruikers zijn best zeer oplettend bij symptomen als hoofdpijn of neiging tot braken, want die kunnen een gevolg zijn van CO-intoxicatie. De maxima liggen tussen 16 en 20 graden bij een matige en af en toe vrij krachtige wind uit west tot zuidwest die later ruimt naar noordwest. In het noordwesten kan het vrij krachtig en aan zee zelfs tijdelijk krachtig waaien uit west tot noordwest. Kans op rukwinden van 45 tot 55 km/u.

Vanavond verwacht het KMI in het zuidoosten nog veel bewolking en af en toe wat lichte neerslag. Daarna wordt het overwegend droog met opklaringen en wolkenvelden. In het noorden en op de Ardense hoogten kan er later nog een bui vallen. Minima van 10 tot 13 graden. De wind waait zwak uit veranderlijke of noordwestelijke richtingen.

Morgen krijgen we afwisselend opklaringen en wolkenvelden. In de voormiddag is er in het noordoosten van het land nog een kleine kans op een plaatselijk buitje. Elders blijft het grotendeels droog. Aan zee en later ook in het westen verwachten we vrij veel zon met hoge wolkensluiers. Maxima van 17 tot 21 graden. De wind waait zwak tot matig uit noordwestelijke richtingen. Woensdagnacht is het lichtbewolkt en droog. De temperaturen dalen naar 7 tot 10 graden en de wind wordt zwak en veranderlijk.

Donderdag bepaalt een uitloper van het Azorenhoog gunstig ons weer. Het wordt droog en vrij zonnig met soms wat meer bewolking in het binnenland in de namiddag. De temperaturen zijn normaal voor de tijd van het jaar met maxima van 19 tot 21 graden in de Ardennen, rond 21 graden aan de kust en van 22 tot 24 graden elders. De zuidwestenwind waait zwak tot matig, aan zee draait hij naar het westen in de namiddag.

Vrijdag trekt een zwakke storing voorbij waardoor er tijdelijk meer wolkenvelden voorkomen. Hier en daar kan er wat gedruppel vallen maar het blijft overwegend droog. De maxima schommelen van 20 tot 24 graden. Tijdens het weekend wordt het warmer met zaterdag maxima van 20 tot 25 graden en zondag van 23 tot 28 graden.

bron: Belga