Rusland maakt lijst van 68 atleten bekend die nog kans maken op Spelen

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Russische Atletiekfederatie ARAF heeft maandag de lijst met daarop 68 atleten bekendgemaakt die ondanks de schorsing van Rusland toch aan de Olympische Spelen van komende maand in het Braziliaanse Rio de Janeiro willen deelnemen. Tweevoudig olympisch kampioene polsstokspringen Elena Isinbayeva, wereldkampioen op de 110m horden Sergey Shubenkov, voormalig olympisch kampioen hoogspringen Ivan Ukhov en verspringster Darya Klishina zijn de bekendste namen op de lijst.

De Internationale Atletiekfederatie IAAF legde Rusland in november een voorlopige schorsing op na een rapport van het Wereldantidopingagentschap (WADA) over wijdverspreid dopinggebruik in de Russische atletiekwereld. Eind vorige maand besliste de IAAF na een bestuursvergadering in Wenen unaniem om deze schorsing voor Rusland te handhaven, waardoor Russische atleten in principe niet naar Rio kunnen.

68 Russische atleten "die nog nooit het dopingreglement hebben overtreden" en de Russische atletiekfederatie gingen daarop met de steun van het Russisch Olympisch Comité in beroep bij het Internationaal Sporttribunaal TAS, dat uiterlijk op 21 juli uitspraak doet in deze zaak. Na akkoord tussen het Russische Olympische Comité, de Internationale Atletiekfederatie en de 68 betrokken atleten werd er besloten om een versnelde procedure toe te staan, waardoor er voor de start van de Spelen al een uitspraak volgt.

bron: Belga