Politie doodde misschien per ongeluk gijzelde man in Dhaka

Politie doodde misschien per ongeluk gijzelde man in Dhaka
Politie doodde misschien per ongeluk gijzelde man in Dhaka

De veiligheidstroepen van Bangladesh hebben misschien per vergissing een gijzelde man gedood bij hun inval in een restaurant in Dhaka, dat aangevallen was door moslimextremisten. Dat deelt de politie dinsdag mee. Bij de inval werden zes vermoedelijke gijzelnemers gedood door de veiligheidstroepen. Na de inval verspreidde de politie ook foto’s van de vermoedelijke daders. Een van de mannen op die foto’s, de 39-jarige Saiful Islam Chowkider, blijkt nu echter een keukenhulp geweest te zijn in het restaurant.

De familie van Chowkider geloofde dat hij in veiligheid was, tot ze de foto’s onder ogen kregen. “We hebben geprotesteerd en gezegd dat hij nooit een militant is geweest”, zegt de neef van Chowkider. “De militairen wilden zijn lijk echter niet vrijgeven omdat hij volgens hen een verdachte was.” “We denken dat hij per ongeluk gedood is tijdens het vuurgevecht”, zegt Saiful Islam, vertegenwoordiger van de politie. Er is een onderzoek geopend, zo deelde hij nog mee.

Bij de gijzeling kwamen 20 gijzelaars om het leven. Bij een eerder vuurgevecht werden ook al 2 politieagenten gedood. Een gijzelnemer werd levend gevat. De aanslagen werden opgeëist door Islamitische Staat (IS), maar die piste wordt ontkend door minister van Binnenlandse Zaken Asaduzzaman Khan. Die schrijft de gijzeling toe aan een lokale groepering.

Bron: Belga