Net iets meer dan 5.000 deelnemers aan toelatingsexamen (tand)arts

door
Belga
Leestijd 1 min.

Er hebben exact 5.024 mensen deelgenomen aan het toelatingsexamen voor de opleidingen arts en tandarts. Dat blijkt uit cijfers van het Vlaams Agentschap Hoger Onderwijs, Volwassenenonderwijs, Kwalificatie & Studietoelagen. Er waren nochtans 5.713 studenten ingeschreven voor het examen in Brussels Expo, maar uiteindelijk is ruim een tiende daarvan (12,1 procent) niet opgedaagd.

Uit de statistieken blijkt ook dat iets meer dan twee op de drie deelnemers (3.371) vrouwen waren. Voorts valt op dat er 548 mensen (10,9 procent) met een buitenlandse nationaliteit hebben meegedaan aan het toelatingsexamen. Onder hen bevinden zich ook 389 Nederlanders.

De resultaten van het toelatingsexamen worden volgende week bekendgemaakt. Op dinsdag 30 augustus kan ook nog worden deelgenomen aan een tweede sessie van het toelatingsexamen. Inschrijven daarvoor kan tussen 13 juli en 1 augustus.

Vorig jaar hadden in totaal 6.185 jongeren aan de twee examenmomenten deelgenomen. Uiteindelijk slaagden toen 1.041 deelnemers (16,8 procent) voor de proef.

bron: Belga