Spaanse bond bevestigt ontslag Del Bosque

Spaanse bond bevestigt ontslag Del Bosque

De Spaanse Voetbalbond RFEF heeft bevestigd dat Vicente del Bosque niet langer bondscoach is. “De coach heeft bondsvoorzitter Ángel María Villar vandaag tijdens een meeting in Madrid op de hoogte gebracht dat hij niet langer bondscoach van Spanje wil zijn”, klinkt het in de korte mededeling van de Spaanse bond. “Villar beschouwt Del Bosque echter als Spaans erfgoed en bood hem een kans aan om bij de Spaanse federatie te blijven werken, een aanbod dat Del Bosque ook heeft aanvaard. Zijn nieuwe functie wordt de komende weken bekendgemaakt.”
Vorige week kondigde de 65-jarige Vicente del Bosque na de uitschakeling door Italië in de achtste finales al aan de handdoek in de ring te gooien.

Vicente del Bosque volgde in 2008 na het gewonnen EK in Zwitserland en Oostenrijk Luis Aragones op. Hij leidde Spanje naar de wereldtitel in 2010 in Zuid-Afrika en de Europese titel in 2012 in Polen en Oekraïne. Daarna volgde de uitschakeling in de groepsfase op het WK 2014 in Brazilië. Zijn contract liep tot het einde van het EK in Frankrijk.

bron: Belga