Schikking getroffen van 4.000 euro in zaak rond dood Junior Malanda

Schikking getroffen van 4.000 euro in zaak rond dood Junior Malanda
Schikking getroffen van 4.000 euro in zaak rond dood Junior Malanda

In de zaak rond het ongeval waarbij de Belgische voetballer Junior Malanda om het leven kwam, heeft het gerecht in het Duitse Minden de bestuurder van de wagen buiten vervolging gesteld. Er is een schikking getroffen dat de bestuurder 4.000 euro betaalt. De 21-jarige Belgische voetballer en voormalig Anderlecht-jeugdspeler Anthony D’Alberto zat aan het stuur van de wagen, die in januari vorig jaar van de rijweg slipte. Malanda had zijn gordel niet om en werd uit de wagen geslingerd.
De beklaagde was een vriend van Malanda. Hij gaf voor de rechtbank toe op de natte rijweg te snel te hebben gereden. Een rapport bevestigde dat, maar stelde ook dat er geen zware snelheidsovertreding was.

De ouders van Malanda begeleidden de 21-jarige in de rechtbank. Dat de ouders geen straf voor de beste vriend van hun zoon wilden, was doorslaggevend voor de rechtbank. Volgens de rechter en het openbaar ministerie is de voetballer al genoeg gestraft, met de dood van zijn vriend.
De voetballers waren van België op weg naar de luchthaven in Braunschweig. Van daar zou Malanda met zijn ploeg Wolfsburg naar een trainingskamp in Zuid-Afrika vliegen.

Bron: Belga