Proximus League - Tuur Dierckx verlaat Club Brugge voor Antwerp

door
Belga
Leestijd 1 min.

Tuur Dierckx heeft een contract voor vier seizoenen bij Antwerp ondertekend. Dat meldde de club uit eerste klasse B maandag. De 21-jarige polyvalente aanvaller komt over van landskampioen Club Brugge. Afgelopen seizoen kwam Dierckx in het kampioenschap, de beker en Europees nog 34 keer in actie voor Club. Hij scoorde vijf doelpunten en gaf twee assists. Dat deed hij echter vooral als supersub. Dierckx kon verlengen bij Club Brugge en stond onder meer ook bij Standard Luik in de belangstelling, maar de Antwerpenaar vreesde ook daar op de bank te zullen belanden. "Ik ben op een leeftijd gekomen dat ik elke week aan spelen moet toekomen om de volgende stap in mijn carrière te zetten", verklaarde Dierckx zijn keuze in een brief aan de Brugge-fans op Twitter.

"Na lang nadenken heb ik dus beslist om mijn contract niet te verlengen en te vertrekken naar Antwerp. Het is heel moeilijk om afscheid te nemen van Club Brugge na acht fantastische jaren. Ik ben op 14-jarige leeftijd toegekomen in Brugge om profvoetballer te worden bij Club. Met jullie steun heb ik mijn droom kunnen waarmaken."

Jeugdinternational Dierckx speelde sinds 2009 voor de jeugd van Brugge en kwam er in 2013 bij de A-kern. Hij had nog een contract tot 2017.

Antwerp greep afgelopen seizoen maar net naast promotie en wil opnieuw een gooi naar de titel doen. Het versterkte zich onder meer ook al met spits Jordan Remacle (Oud-Heverlee Leuven).

.

bron: Belga