Meer dan 1,2 miljoen bezoekers voor Christo's Floating Piers

door
Belga
Leestijd 1 min.

De afgelopen twee weken hebben, volgens de eerste schattingen, meer dan 1,2 miljoen mensen over het water van het Lombardische Iseomeer in Italië gewandeld. Dat kon dankzij de installatie die de Bulgaarse kunstenaar Christo er op 18 juni opende. Vandaag sluit de attractie. De organisatie verwachtte op voorhand goed 500.000 mensen, schrijft de Corriere della Sera. De installatie bestaat uit een drijvende, drie kilometer lange en 16 meter brede geel-oranje structuur. Christo en zijn team fabriceerden samen 220.000 zwevende kubussen uit kunststof die bedekt werden met glinsterend geel nylon. Het werk verbindt de plaats Sulzano op het vasteland met het eiland Monte Isola en vanaf daar met het kleinere eiland San Paolo.

Bezoekers moeten "het aanvoelen alsof ze over water stappen, of misschien over de rug van een walvis", zei Christo op de website van het project.

Gisteren, toen de bezoektijden vanwege het slechte weer ingekort waren, kwamen nog 80.000 mensen het werk bekijken. De dag ervoor waren er meer dan 100.000 mensen naar het meer afgezakt.

Floating Piers is Christo's eerste grote project sinds de dood van zijn vrouw Jeanne-Claude zeven jaar geleden.

Bron: Belga