Mark Cavendish boekt tweede ritzege in de Tour, Edward Theuns opnieuw vijfde

Mark Cavendish boekt tweede ritzege in de Tour

Na de eerste heeft Mark Cavendish ook de derde etappe in de 103e Ronde van Frankrijk gewonnen. Na 223,5 kilometer van Granville naar Angers was de 31-jarige Brit maandag opnieuw de snelste in een massasprint. Het verschil was miniem. Er was een fotofinish nodig om hem van de Duitser André Greipel te scheiden. De Fransman Bryan Cocquard spurtte naar de derde stek. Edward Theuns werd net als in de eerste rit vijfde. De 26-jarige Slovaak Peter Sagan (Tinkoff), vierde in de rituitslag, behield de gele leiderstrui. Hij heeft acht seconden voor op de Fransman Julian Alaphilippe en tien op de Spanjaard Alejandro Valverde.

Voor Cavendish is het de 28e ritzege in de Ronde van Frankrijk. Daarmee komt hij op gelijke hoogte van vijfvoudig tourwinnaar Bernard Hinault. Alleen Eddy Merckx deed met 34 dagzeges nog beter. In 2008 won Cavendish vier etappes, in 2009 zes, in 2010 vijf, in 2011 vijf, in 2012 drie, in 2013 twee en vorig jaar één. Dit seizoen zit Cavendish aan zes zeges. Eerder won hij etappes in de Ronde van Kroatië (2.1), de Ronde van Californië (2.BC) en de Ronde van Qatar (2.BC). In die laatste wedstrijd stak hij ook de eindwinst op zak.
De vierde etappe brengt het peloton dinsdag over 237,5 kilometer van Saumur naar Limoges. Daar wordt opnieuw een massasprint verwacht.

bron: Belga