Lokale buitjes tijdens wisselend tot zwaarbewolkte maandagnamiddag

Lokale buitjes tijdens wisselend tot zwaarbewolkte maandagnamiddag

Ook deze namiddag blijft het wisselend tot zwaarbewolkt met kans op lokale buitjes. Enkel aan zee is het zonniger. De maximumtemperatuur schommelt tussen 18 en 23 graden. Dat meldt het KMI. Het is wachten tot donderdag om van wat zomerser weer te kunnen spreken. Deze namiddag wordt het wisselend tot zwaarbewolkt met nog enkele lokale buitjes. Aan zee is het droog met bredere opklaringen. De maxima schommelen tussen 18 en 23 graden. Er waait een zwakke tot matige wind, meestal uit west tot zuidwest.

Vanavond blijft het droog met zon en wolken. ’s Nachts krijgen we vaak wolken en nog enkele plaatselijke opklaringen. Over het westen neemt op het einde van de nacht de kans op motregen toe. De minima liggen tussen 10 en 14 graden. De wind is zwak tot matig uit west, krimpend naar zuidwest. Aan de kust waait hij matig.

Morgen moeten we geen verbetering verwachten. Het wordt bewolkt met lichte regen en lokale buien. In het westen wordt het morgennamiddag wel overwegend droog met opklaringen. De koele maxima liggen tussen 16 en 20 graden.

Woensdag krijgen we eerst nog af te rekenen met uitgebreide wolkenvelden met vooral in de noordoostelijke helft nog een kleine kans op een plaatselijke bui. In de loop van de namiddag wordt het volledig droog vanaf het westen en nemen de opklaringen de overhand. De temperatuur klimt tot maximum 22 graden.

Donderdag kondigt zich aan als een voorloper voor een warmer weekend. Zaterdag bereiken we maxima van 20 tot 25 graden. Zondag en maandag wordt het nog enkele graden warmer. Er is weinig wind. Dit gaat wel gepaard met kans op onweersbuien.

bron: Belga