Italiaanse politie ontmantelt smokkelnetwerk voor migranten

Italiaanse politie ontmantelt smokkelnetwerk voor migranten

De Italiaanse politie heeft een netwerk ontmanteld dat migranten vanuit Noord-Afrika naar Europa smokkelde. In totaal zijn 38 mensen opgepakt. De tip die tot de arrestaties leidde, kwam van een informant die beweerde dat sommige migranten gedood werden om hun organen. De politie verrichtte arrestaties in Sicilië, Rome en het noorden van Italië. Het gaat om 25 Eritreeërs, 12 Ethiopiërs en een Italiaan. Zij zouden “duizenden” illegalen Europa hebben binnengesmokkeld. Ze worden ook beschuldigd van drugssmokkel.
Volgens de Italiaanse politie gaat het om “een van de zwaarste smokkelnetwerken, met cellen in Agrigento, Palermo en Rome, maar ook in verschillende andere Europese landen”.

De speurders werden geholpen door een voormalige smokkelaar, die na zijn arrestatie in 2014 als informant werkt. “Hij vertelde dat migranten die de overtocht niet kunnen betalen, aan Egyptenaren overhandigd worden die hen doden en hun organen in Egypte doorverkopen voor 15.000 dollar”, zo klinkt het in een mededeling van de politie.

bron: Belga