David Goffin buigt in vijf sets voor Milos Raonic

door
Belga
Leestijd 2 min.

David Goffin (ATP 11) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de kwartfinales van Wimbledon, het derde grandslamtoernooi van het jaar. Belgiës beste tennisser, het elfde reekshoofd, verloor in de vierde ronde van de Canadees Milos Raonic (ATP 7). Het werd op het gras van court twee 4-6, 3-6, 6-4, 6-4 en 6-4. Het duel duurde 3 uur en 2 minuten.

Goffin en Raonic, allebei 25, speelden drie keer eerder tegen elkaar, telkens op hardcourt. Slechts een keer kon de Luikenaar winnen. Dat gebeurde in 2014 in de kwartfinales in Bazel (6-7, 6-3, 6-4). In maart van dit jaar stonden de twee tegenover elkaar in de halve finales van Indian Wells. Raonic won er met 6-3, 3-6, 6-3.

In de eerste set had een sterk spelende Goffin genoeg aan een break in het zevende spel (4-3) om de set binnen te halen. Set twee won hij, dankzij even foutloos tennis, na breaks bij 2-2 en 5-3. In de derde set verloor Goffin zijn opslag bij 1-1. Na het vierde spel (1-3) werd de partij een twintigtal minuten onderbroken door de regen. Raonic haalde het vervolgens met 4-6.

De vierde set was opnieuw voor Raonic nadat Goffin in het vijfde game (2-3) zijn opslag verloor.

In de beslissende vijfde set snoepte Raonic andermaal Goffins service af in het vijfde game. Het zesde reekshoofd bleef vervolgens solide opslaan en pakte, na een 0-2 achterstand in sets, alsnog de winst.

In de kwartfinales staat Raonic tegenover de Amerikaan Sam Querrey (ATP 41). Die schakelde maandag de Fransman Nicolas Mahut (ATP 51) uit in drie sets, nadat hij in de vorige ronde verrassend tweevoudig titelverdediger Novak Djokovic (ATP 1) had gewipt.

Met een plaats bij de laatste acht had Goffin in Londen even goed kunnen doen als op de voorbije editie van Roland Garros. Op het gravel in Parijs bereikte hij voor eerst in zijn loopbaan de kwartfinales van een grandslamtoernooi.

Op Wimbledon blijft een vierde ronde (ook vorig jaar tegen Stan Wawrinka) Goffins beste resultaat tot dusver.

bron: Belga