Couleur Café lokt 52.000 muziekliefhebbers

Couleur Café lokt 52.000 muziekliefhebbers

De 27ste editie van het muziekfestival Couleur Café in Tour & Taxis in Brussel heeft 52.000 muziekliefhebbers gelokt. Dat blijkt uit de eerste schattingen van de organisatoren van het driedaagse festival. Vorig jaar zakten nog 68.300 mensen af naar het festival; in het recordjaar 2013 waren dat er zelfs 82.000. De organisatoren voelden al dat de voorverkoop voor Couleur Café minder vlot ging na de aanslagen in Brussel, een fenomeen dat talrijke culturele evenementen gevoeld hebben. Daarnaast waren de weergoden de festivals van afgelopen weekend niet goed gezind, en moest het festival vrijdagavond opboksen tegen de kwartfinale van Rode Duivels tijdens het EK Voetbal.
Door het gevarieerde programma waren de festivalgangers goed verdeeld over de zes podia. Zo lokte de Senegalees Youssou N’Dour, ondanks het feit dat zijn vlucht vertraagd was en het programma moest worden omgegooid, veel volk, net als Goran Bregovic en Arno.
De regen en de zwart-geel-rode kleuren van vrijdagavond maakten geleidelijk aan plaats voor de zon op zondag. Zondagavond lokte de EK-wedstrijd tussen Frankrijk en IJsland nog slecht 100 tot 200 voetbalfans. De Franse rappers MHD en Soprano zorgden daarentegen voor veel sfeer op het hoofdpodium. Soprano hield onder meer een eerbetoon aan de slachtoffers van de aanslagen in Brussel.

bron: Belga