EK 2016 - IJsland geen partij voor Frankrijk in kwartfinale

Frankrijk heeft zich zondag in het Stade de France in Saint-Denis gemakkelijk geplaatst voor de halve finales op EURO2016. IJsland was geen partij voor Les Blues en bij de rust stond het al 4-0. IJsland kon de eer nog redden tot 5-2. Frankrijk neemt het in de halve finales donderdag in Marseille op tegen Duitsland. In de andere halve finale staat Portugal woensdag in Lyon tegenover Wales. Frankrijk toonde van bij de aftrap dat het graag zijn schaapjes vroeg op het droge zou hebben en na iets minder dan een kwartier trof Olivier Giroud (12.) al raak. Les Blues duwden door en Paul Pogba maakte na een strak aangesneden hoekschop van Griezmann met het hoofd een einde aan zijn doelpuntloos EK. Frankrijk haalde voor de rust nog tweemaal uit. Eerst schoot Payet knap overhoeks voorbij Halldorsson (43.), zijn derde doelpunt op dit EK. Griezmann glipte op slag van rust door de buitenspelval om met een heerlijk stiftertje de 4-0 ruststand op het bord te zetten. Met vier doelpunten is hij nu alleen topscorer op het EK.

IJsland kon de eer nog redden na de rust met doelpunten van Sigthórsson (58.) en Bjarnason (84.) Tussendoor had Giroud (59.) zijn tweede van de wedstrijd en derde EK-doelpunt voorbij Halldórsson gekopt.

Frankrijk zal het donderdag in de halve finale opnemen tegen Duitsland. IJsland kan met opgeheven hoofd EURO2016 verlaten.