Weekend begint bewolkt en regenachtig

Het blijft deze namiddag zwaarbewolkt met vooral tegen de avond veel lokale buien die behoorlijk stevig kunnen zijn. Er waait een matige, aan zee soms een vrij krachtige, zuidwestenwind met rukwinden tot 60 kilometer per uur. De maxima schommelen tussen 17 en 21 graden. Dat meldt het KMI. Vandaag blijft het zwaarbewolkt met ook wel een paar lokale opklaringen. In loop van de namiddag worden over het westen en het noordwesten meer perioden met regen of buien verwacht. Tegen de avond zijn er vooral in het centrum en het westen perioden met neerslag, die plaatselijk behoorlijk intens kan zijn. Over het westen wordt het geleidelijk meestal droog.

Vannacht krijgt vooral het zuidoosten perioden met regen of buien te verwerken. Elders is er nog kans op een paar lokale buien, maar blijft het meestal toch droog met soms opklaringen. De minima liggen tussen 10 en 14 graden. De matige wind ruimt stilaan overal naar het westzuidwesten.

Morgenochtend wordt het, na misschien nog wat regen in het uiterste zuidoosten, tijdelijk overal droog met zon en wolken. Tegen de middag verhoogt opnieuw de kans op buien over het westen, terwijl het in de namiddag overal wisselvallig is met soms opklaringen, maar ook plaatselijk stevige buien of zelfs onweer. De koele maxima schommelen tussen 15 en 19 graden. Er waait een matige, aan de kust soms een vrij krachtige westzuidwestenwind, met rukwinden tot 60 kilometer per uur. Zaterdagnacht blijft het in de meeste streken droog met bredere opklaringen en minima van 8 tot 12 graden.

Zondag is het dikwijls gedeeltelijk bewolkt met enkele opklaringen. Tegen het einde van de namiddag neemt de bewolking toe en vergroot de kans op lichte regen vanaf de kust. De maxima liggen tussen 16 graden in de Hoge Venen en 20 graden in de Kempen.

Volgende week blijft zeelucht uit het westen tot zuidwesten ons weer bepalen. Maandag tot woensdag is het dikwijls bewolkt met soms wat lichte neerslag. Het wordt wel iets zachter, met maxima van 18 tot 23 graden. Donderdag en vrijdag leiden storingen tot perioden met meer regen en maxima van 14 tot 21 graden.

bron: Belga