Aanvoerder IJsland raakt fit voor kwartfinale tegen Frankrijk

Aron Gunnarsson, de aanvoerder van IJsland, raakt fit voor de EK-kwartfinale van zondag tegen gastland Frankrijk in het Stade de France. Dat verklaarde Lars Lagerbäck, die samen met Heimir Hallgrimsson het IJslandse team leidt. De 27-jarige middenvelder kampte met een liesblessure en rugpijn. Gisteren werkte hij nog een individueel programma af, verwacht wordt dat hij vandaag opnieuw zal meetrainen. “Er is geen probleem. Alle 23 spelers zijn fit. Ik verwacht dat we op training geen blessures meer oplopen. Als iemand een andere speler blesseert, dan wacht hem een vreselijke tijd”, lachte de Zweed Lagerbäck.

De IJslanders zijn op hun eerste EK nog ongeslagen. In de achtste finales ging Engeland met 2-1 voor de bijl. De troepen van Lagerbäck trokken zich daarbij niet massaal terug. Ook tegen Frankrijk zullen er zich volgens de Zweed kansen aandienen, wanneer ‘Les Bleus’ in de aanval trekken. “De vraag is wat we doen wanneer we de bal veroveren. Frankrijk treedt best wel offensief aan”, aldus Lagerbäck.

Volgens Jon Bodvarsson wordt het duel met Frankrijk veel lastiger dan de confrontatie met de Engelsen. “De Fransen spelen aan een hoger tempo, ze hebben spelers die individueel sterk zijn. Dit is een zeer grote stap in de geschiedenis van IJsland”, stelde de aanvaller van de Duitse tweedeklasser Kaiserslautern.

bron: Belga