Rock Werchter: Paul Mc Cartney doet festivalgangers even waterellende vergeten

door
Belga
Leestijd 2 min.

Met een mix van heel wat Beatles- en Wings-nummers heeft ex-Beatle Paul Mc Cartney donderdagavond op de eerste festivaldag van Rock Werchter voor een bijzonder opbeurende en vrolijke noot gezorgd die de festivalgangers even de waterproblemen deed vergeten waarmee zij geconfronteerd worden. Nog een hele tijd na het concert weerklonken op verschillende plaatsen van de festivalweide gezangen van groepen die liedjes zongen zoals 'Hey Jude'. Mc Cartney opende met 'A Hard Day's Night' en de verwelkoming 'Bon soir, ik ben blij van hier te zijn'. De set bevatte nog andere Beatles-songs zoals 'Can't buy me love', 'Lady Madonna' en 'Let It Be', evenals gevoelige pareltjes zoals 'Blackbird' en 'Eleanor Rigby'. Vooral 'Hey Jude' en 'Ob-la-di, Ob-la-da' werden massaal meegezongen. 'Maybe I'm Amazed' droeg hij op aan zijn overleden vrouw Linda. Bij het nummer 'Let Me Roll It' gebruikte hij de intro van 'Foxy Lady' van Jimmy Hendrix waarna hij even hulde bracht aan deze gitarist. Het concert sloot af met nummers uit 'Abbey Road' 'Golden Slumbers', 'Carry That Weight' en het magistrale 'The End'.

Sir Paul vertelde bij sommige liedjes leuke verhaaltjes. Bij 'Back in the USSR' verwees hij naar het concert op het Rode Plein in Moskou, waarbij de Russische minister van Defensie hem backstage vertelde dat 'Love Me Do' het eerste plaatje was dat hij ooit kocht.

Op het moment dat McCartney optrad was er ook bijzonder veel sfeer in de overvolle 'Barn' bij het concert van 'Years and Years' wiens slotnummers 'Desire' and 'King under your control' massaal werden meegezongen.

Voor de hulpdiensten verliep de eerste festivaldag volgens de Rotselaarse burgemeester Dirk Claes bijzonder rustig. Op het deel van de weide waar de organisatoren 4.000 ton zeezand hadden gestrooid of een ondergrond van platen hadden aangebracht waren er geen problemen, maar elders zoals in de omgeving van de zijpodia was modder troef, zeker nadat het tussen 17h en 17h30 nog eens flink geregend had.

In een mededeling waarschuwen de organisatoren er donderdagavond voor dat wie een dagticket heeft voor vrijdag en zich met de auto verplaatst, niet in Werchter zal kunnen parkeren. Een aantal parkeerterreinen kunnen wegens de wateroverlast immers niet gebruikt worden en de beschikbare parkeerplaatsen zijn voorbehouden voor personen met een campingticket. Autobestuurders met een dagticket voor vrijdag worden verwezen naar de gratis parkeerplaatsen op parking C van de Heizel of de Brabanthal of kazerne Heverlee aan de afrit Haasrode van de E40. De festivalgangers worden er met gratis pendelbussen naar de festivalweide gebracht en nadien weer teruggebracht.

bron: Belga