Opnieuw dode bij sektarisch geweld in Bangladesh

door
Belga
Leestijd 1 min.

Een man die als vrijwilliger aan de slag was in een hindoetempel, is vandaag in het westen van Bangladesh met machetes om het leven gebracht. Dat heeft de politie meegedeeld. Het gaat om een nieuw feit in een lange reeks van geweld tegen religieuze minderheden in het land. Shyamananda Das werd in het district Jhenaidah door drie mannen gedood toen hij op weg was naar de tempel. "Ze hebben hem om het leven gebracht met drie uithalen met machetes in de nek. Zijn hoofd vertoont ook verwondingen die zijn toegebracht met een mes", zegt Gopinath Kanjilal van de lokale politie. "Hij overleed nadat hij was overgebracht naar het ziekenhuis."

De verantwoordelijkheid voor de daad is nog niet opgeëist. Maar de politie benadrukt dat de werkwijze van de daders sterke gelijkenissen vertoont met eerdere moorden op religieuze minderheden in het overwegend islamitische Bangladesh.

Het sektarisch geweld in het land heeft de voorbije drie jaar al aan meer dan vijftig mensen het leven gekost. Zowel bloggers als intellectuelen, buitenlanders en leden van religieuze minderheden - hindoes, boeddhisten, sjiieten en christenen - zijn er al om het leven gebracht door gewelddadige islamistische groeperingen. Sommige van die moorden werden opgeëist door Islamitische Staat (IS) of door een Bengalese terreurgroep die banden heeft met al-Qaida.

Bron: Belga