Etixx-Quick Step mikt op ritzeges in de Tour

door
Belga
Leestijd 2 min.

Etixx-Quick Step viseert ritoverwinningen in deze Tour de France. Vorig jaar pakte de ploeg drie zeges met Zdenek Stybar, Tony Martin en Mark Cavendish. Ook droeg Martin de gele trui. Niet lang, want door een valpartij moest hij uit de wedstrijd stappen. "Ook nu mikken we voluit op ritoverwinningen", sprak ploegleider Tom Steels vandaag op een persmoment van de ploeg in Donville-les-Bains. Etixx-Quick Step maakt met Marcel Kittel een goede kans op de ritzege in de openingsrit en de gele trui. In de Giro was het al meteen raak in de eerste rit in lijn, graag doet de Belgische formatie dat kunstje ook over in deze Tour morgen aan de aankomst in Utah Beach. Kittel pakte al acht overwinningen in de Tour in zijn carrière en droeg al twee keer de gele trui, na de openingsrit in Corsica in 2013 en in Harrogate in 2014. "Het zou fijn zijn om dat opnieuw te realiseren", stelt Steels, "met Richeze en Sabatini heeft Marcel twee goede piloten aan zijn zijde en ook Tony Martin zal zijn rol spelen in de trein."

Al heeft de ploeg nog andere ijzers in het vuur. Zo maakt Fransman Julian Alaphilippe zijn debuut en zijn er ook kansen met Daniel Martin op venijnige aankomsten bergop. Een klassement is niet meteen een doel voor de Ier. "Hij eindigde op de derde plaats in de Dauphiné", zei Lefevere daar eerder over. "En daar waren ongeveer alle klassementsrenners voor de Tour. Maar druk wil ik hem daarin niet opleggen. Voor ons tellen ritzeges."

Van de Belgen Iljo Keisse en Julien Vermote wordt verwacht dat ze zich dienstbaar zullen opstellen in de ploeg, vooral in de eerste week worden zij de 'breakaway-killers'.

bron: Belga