Bestuurder omgekomen bij ongeluk met zelfrijdende wagen van Tesla

Bestuurder omgekomen bij ongeluk met zelfrijdende wagen van Tesla

Een man die zijn Tesla-wagen op de zelfrijdende functie had gezet, is gestorven nadat zijn wagen botste tegen een vrachtwagen. Dat deelde de Amerikaanse autoproducent donderdag mee in een blogpost. Het gaat om het eerste dodelijke ongeval met een Tesla in zelfrijdende functie in 209 miljoen kilometer. Volgens de blogpost gebeurde het ongeval toen een vrachtwagen met oplegger onverwacht een snelweg overstak, vlak voor de Tesla Model S. Door het felle licht merkten noch de bestuurder noch de sensoren de witte kant van de oplegger op, en waren ze niet in staat te remmen.
Waar het ongeval precies gebeurde wordt niet meegedeeld in de blogpost. Wel wordt benadrukt dat de zelfrijdende functie standaard niet actief is, tenzij de bestuurder zijn toestemming geeft. De bestuurder wordt er ook aan herinnerd de handen op het stuur te houden en zich op elk moment klaar te houden om het stuur over te nemen.
De Amerikaanse toezichthouder op de veiligheid van de snelwegen is met een eerste onderzoek gestart.
Tesla is een van de autobouwers die bezig is met het testen en ontwikkelen van zelfrijdende wagens, net als Google, Ford, General Motors en Audi.

bron: Belga