Atomium viert tiende verjaardag renovatie met vredeswensen

Atomium viert tiende verjaardag renovatie met vredeswensen

Aan het Atomium werden vandaag 300 vredeswensen aan ballonnen opgelaten naar aanleiding van de tiende verjaardag van de volledige renovatie van het Brusselse monument. De verjaardag wordt met verschillende activiteiten het hele jaar door gevierd. “De slogan van de Expo 58 was ‘Voor een betere wereld’. Daarmee is het een symbolische actie die we organiseren om de droom van toen voort te zetten. We deelden aan de kassa kaartjes uit van ’58 en de bezoekers konden daar dan hun vredesboodschap op achter laten”, vertelt Inge Van Eycken, woordvoerder van het Atomium.

Bezoekers uit onder andere België, Frankrijk, Finland, Slovakije, Griekenland en de Verenigde Staten lieten hun persoonlijke vredeswens achter. De ballonnen met de 300 vredeswensen werden in de lucht gelaten door kinderen van een school uit Québec en een groep Belgen van verschillende generaties.

De volledige renovatie waarbij alle platen van het Atomium werden vervangen, werd afgerond op 18 februari 2016. Om dat te vieren werd in februari reeds met een voordeelactie gestart waarbij inwoners van een bepaalde Belgische provincie het Atomium aan een kortingtarief van 5 euro kunnen bezoeken. In juli is de provincie Limburg aan de beurt, in augustus is het aan de provincie Luxemburg.

Op 13 augustus is er het gratis concert ‘Rock Around the Atomium’ met drie Belgische bands die aan het Atomium komen optreden. Binnenkort wordt ook nog een fotowedstrijd gelanceerd waarbij mensen hun foto van het Atomium kunnen insturen.

bron: Belga