Ambtenaren hielpen bijna 850.000 mensen met hun belastingaangifte

door
Belga
Leestijd 1 min.

Ambtenaren van de federale overheidsdienst Financiën hebben de voorbije weken bijna 850.000 mensen geholpen met het invullen van hun belastingaangifte. Het gaat om een daling van 1,5 procent tegenover vorig jaar, zo zegt Francis Adyns, woordvoerder van de FOD. Mensen die hun aangifte op papier indienen, hadden daarvoor tot donderdag de tijd. De hulpsessies door ambtenaren in bijvoorbeeld lokale belastingkantoren en winkelcentra, zijn dan ook afgesloten. In totaal gingen dit jaar 849.554 mensen op het aanbod in, een lichte daling tegenover vorig jaar, toen 862.430 mensen werden geholpen.

"Deze cijfers bevestigen dat onze inspanningen om het voorstel van vereenvoudigde aangifte leesbaarder (VVA) en eenvoudiger te maken, hun vruchten afwierpen. Daardoor moesten die belastingplichtigen niet meer nodeloos staan aan te schuiven", zegt Adyns. Vorig jaar kregen namelijk 2.123.596 burgers een VVA in de bus, onder wie 96 procent geen verdere stappen moest ondernemen. Dit jaar werden 2.193.666 VVA's verstuurd.

Wie zijn aangifte elektronisch indient, via Tax-on-web, heeft nog tot en met woensdag 13 juli de tijd. Woensdag stond de teller al op meer dan 1,8 miljoen elektronisch ingediende aangiftes. Belastingplichtigen die ervoor kiezen om hun aangifte te laten invullen door een boekhouder of fiscaal adviseur, hebben nog tot 27 oktober de tijd.

bron: Belga