Ligt het wondermiddel tegen puistjes gewoon in de fruitmand?

Er bestaan wel honderd trucs om af te geraken van lelijke puistjes, maar of ze allemaal werken is nog maar de vraag. Een Amerikaanse blogster beweert nu dat ze het ultieme reddingsmiddel gevonden heeft tegen acne: bananen. 

Op haar Instagram schrijft de blogster Habiba dat het stuk fruit niet groen mag zijn, maar ook niet té rijp. “Je gebruikt het best een exemplaar met gele schil en enkele donkere plekken”, aldus de beauty-expert.

Als je een geschikte banaan gekozen hebt, moet je met de binnenkant van de schil over je gezicht wrijven. Idealiter laat je de schil minstens twee uur lang op de huid zitten, of indien mogelijk een hele nacht. In een video beweert ze dat je dan al een verschil moet zien.

Volgens Habiba is de heilzame werking van de schil toe te schrijven aan een hoop stofjes, namelijk luteïne en enkele antioxidanten. Die vormen zich in je lichaam om tot vitamine A en zorgen voor een mooie huid.

Muggenbeten

Mag jij jezelf rekenen tot de kleine groep van mensen die nooit last hebben van puistjes? Ook dan moet je de banaan niet in de vuilbak gooien. Zo is het algemeen geweten dat de schil helpt tegen de jeuk van insecten- en muggenbeten.

Foto Pexels