Welshe kapitein Williams vol lof over Eden Hazard

Welshe kapitein Williams vol lof over Eden Hazard

Ashley Williams raakt tijdig fit voor de confrontatie van vrijdag in de kwartfinales op het EK tegen de Rode Duivels. Dat heeft de aanvoerder van Wales zelf bevestigd op een persconferentie in het Stade Pierre Mauroy. De stoere verdediger blesseerde zich in de achtste finales tegen Noord-Ierland aan de schouder maar is opgelapt. “Het deed best wel veel pijn, maar de medische staf heeft me uitstekend behandeld en ik heb elke training kunnen meedoen”, aldus de 31-jarige verdediger van Swansea. Williams en Wales komen vrijdag tegenover een wel erg bekende opponent te staan. De Welshmen en de Belgen stonden de voorbije vier jaar al vier keer tegenover mekaar en ook in de Premier League ontmoet Williams vaak Rode Duivels.
“Iemand als Eden Hazard is een van de beste spelers ter wereld. Hij creëert kansen, scoort en kan heel veel. Ik heb veel respect voor hem, hij is zeker een speler die we in de gaten moeten houden”, klonk het bij Williams, die vrijdag waarschijnlijk Romelu Lukaku tegenover zich krijgt. “Ook Romelu is een uitstekende speler. We speelden al meer dan tien keer tegen mekaar en kennen mekaar heel goed. Hij is snel, stevig en kan scoren, vanavond ga ik hem nog eens uitvoerig bestuderen.”

Bondscoach Chris Coleman is overigens bijzonder tevreden dat hij Williams vrijdag kan opstellen. “Ashley is onze kapitein. Hij doet dat uitstekend en heeft me nog nooit teleurgesteld. Hij draagt de aanvoerdersband met veel eer en passie. Een kleedkamer heeft verschillende leiders nodig en Ashley is daar zeker één van.”

bron: Belga