Schietpartij op militaire basis in VS-staat Maryland

Op de militaire basis Joint Base Andrews in de Amerikaanse staat Maryland is een “lockdown” afgekondigd vanwege een “actieve schutter”, zo hebben meerdere Amerikaanse media gemeld. Op de basis is het presidentiële vliegtuig Air Force One gestationeerd. De basis twitterde zelf om 15.16 uur Belgische tijd over een “actieve schutter” en beval dat iedereen moest een schuiplaats zoeken en binnen blijven. Het “incident” zou zich in een medische afdeling van de luchtmachtbasis, de Malcolm Grow Medical Facility, afspelen.
Het Pentagon heeft bevestigd dat er een “actieve schutter” aan de gang is, aldus Fox News.
Vorige maand was er op de basis ook al een “lockdown” omdat een vrouw er rondliep en zei dat zij een bom bij had.

De situatie van een “actieve schutter” ontstond bij het begin van een oefening voor zo een situatie, maar bleek echt te zijn, zo meldde het NBC News. Officieel is er nog geen bevestiging dat er werkelijk schoten zijn gevallen.

Ten gevolge van het incident is de basis gesloten. Tevens is de veiligheid op andere militaire installaties in het gebied aangescherpt, weet NBC ook. Op de bewuste basis zijn naast de Air Force One ook snellereactie-eenheden gestationeerd. De Malcolm Grow Medical Facility dan weer is een tussenstation voor gewonde soldaten.

bron: Belga