Open Vld zal nagaan of Geert Versnick regels volgde bij eetfestijn

Open Vld zal nagaan of Geert Versnick regels volgde bij eetfestijn

Open Vld gaat controleren of haar Oost-Vlaamse gedeputeerde Geert Versnick de regels gevolgd heeft bij zijn eetfestijn vorig jaar. Vandaag raakte bekend dat de Gentse Open Vld’er dat evenement mee liet betalen door immobedrijven, hoewel hij als gedeputeerde mee over bouwvergunningen en verkavelingsaanvragen beslist. Het Nieuwsblad, De Standaard en Gazet van Antwerpen brachten vandaag aan het licht dat projectontwikkelaars als Matexi, Brummo en Immogra duizenden euro’s op tafel legden voor het eetfestijn van Versnick, waar ook Open Vld-voorzitter Gwendolyn Rutten speechte.

Volgens Versnick zelf is er zowel wettelijk als deontologisch geen vuiltje aan de lucht. “Er zijn bedrijven die sponsoren, en als dat in alle transparantie gebeurt, heb ik daar geen enkel probleem mee”, citeren de kranten hem.

Versnicks partij Open Vld wil de zaak niettemin “zeer aandachtig bekijken”. “Belangenvermenging kan voor ons niet en transparantie is in alle opzichten cruciaal. Er zijn zeer duidelijke wetten voor sponsoring en we zullen nagaan of die nageleefd zijn”, klinkt het in een korte mededeling van de partij.

N-VA, de grootste oppositiepartij in de Oost-Vlaamse provincieraad, vraagt intussen opnieuw om Versnicks ontslag. Vorige week gebeurde dat ook al, nadat gebleken was dat Versnick als bestuurder van Optima in april een gesprek faciliteerde tussen de provincie en toplui van de noodlijdende bank.

bron: Belga