Kirsten Flipkens niet opgewassen tegen Madison Keys op Wimbledon

Kirsten Flipkens niet opgewassen tegen Madison Keys op Wimbledon

Kirsten Flipkens (WTA 51) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de derde ronde op Wimbledon, het derde grandslamtoernooi van het seizoen. In de tweede ronde in de Britse hoofdstad ging de dertigjarige Flipkens in drie sets onderuit tegen het Amerikaanse negende reekshoofd Madison Keys (WTA 9): 6-4, 4-6 en 6-3 na 1 uur en 41 minuten. Het duel had woensdag gespeeld moeten worden, maar toen werd het uitgesteld wegens de regen.

Het was de derde ontmoeting tussen Flipkens en Keys op het WTA-circuit. De stand is nu 2-1 in het voordeel van de Amerikaanse. In 2013 trok Flipkens in Brussel aan het langste eind (6-4, 1-6 en 6-2). Dit jaar was de 21-jarige Keys in Miami met 6-4 en 6-2 te sterk voor de Kempense.

Flipkens stond voor de achtste keer op de hoofdtabel van Wimbledon. Haar beste resultaat behaalde ze in 2013, toen ze in Londen doorstootte tot de halve finales. Ook vorig jaar was de tweede ronde het eindstation.
Vandaag komt ook David Goffin (ATP 11) nog in actie op de All England Club. In de tweede ronde speelt Goffin tegen de Fransman Edouard Roger-Vasselin (ATP 186). In het dubbelspel spelen Elise Mertens en An-Sophie Mestach donderdagavond hun eerste wedstrijd. Daarin zijn de Amerikanen Irina Falconi en Nicole Gibbs de tegenstanders.

bron: Belga