Week eindigt zwaarbewolkt en regenachtig

Week eindigt zwaarbewolkt en regenachtig

Het blijft vanmiddag droog met wolkenvelden maar we krijgen ook af en toe wat zon. Later wordt de bewolking dikker vanuit het westen. Er waait een matige, aan zee een krachtige zuidwestenwind. De maxima gaan van 16 tot 20 graden. Vanavond en vannacht is het betrokken met regen vanaf de kust. De minima bedragen 11 tot 14 graden. Morgen is het zwaarbewolkt en regenachtig. Aan de kust en in het westen wordt het droger in de namiddag. In het oosten kan het nog tot ’s avonds af en toe wat regenen. Er staat een matige, aan zee tijdelijk nog een vrij krachtige zuidwestenwind. De maxima bedragen 16 tot 20 graden.

Vrijdag is het wisselend tot zwaarbewolkt met soms wat lichte regen of een bui. Zaterdag komen nog enkele buien voor maar er is ook ruimte voor opklaringen. Op beide dagen wordt het niet veel warmer dan 19 graden. Zondag blijft het tot de avond op de meeste plaatsen droog met geregeld zon bij zowat 20 graden.

De hele volgende week is het typisch Belgisch zomerweer met zonnige perioden maar soms ook enkele buien bij ongeveer 21 graden.

bron: Belga