Uitzonderlijk dat VRT-budget voor consultants in 2015 steeg

Uitzonderlijk dat VRT-budget voor consultants in 2015 steeg

De VRT heeft in 2015 een half miljoen euro meer besteed aan consultants dan in 2014. Dat schrijft De Morgen woensdag en de openbare omroep bevestigt de cijfers. “De voorbije acht jaar was het budget voor externe adviseurs echter telkens gedaald. Alleen in 2015 steeg dat budget opnieuw en daar waren voldoende redenen voor”, reageert woordvoerder Bob Vermeir. In 2015 gaf de VRT 2.359.788 euro uit aan externe consultants die de openbare omroep gespecialiseerd advies geven in bepaalde domeinen. Dat is ongeveer een half miljoen euro meer dan in 2014.

“We hebben de voorbije acht jaar sterk bespaard op de budgetten voor externe adviseurs”, zegt Vermeir. “In 2015 was het budget uitzonderlijk sterk gestegen. Dat komt omdat de VRT een bedrijf is dat volop bezig is met de transformatie van de organisatie. Verder zijn er de plannen van onze nieuwbouw en zijn we ook volop bezig met de digitale shift. Dat zijn zaken waarbij de expertise van externe adviseurs erg belangrijk is.”

De gedelegeerd bestuurder, Paul Lembrechts, heeft intussen benadrukt en beloofd dat de omroep de uitgaven voor externe consultancy voortaan jaarlijks zal beperken tot maximaal 2 miljoen euro.

bron: Belga