Strafuitvoeringsrechtbank Nijvel – Op 11 juli beslissing voorwaardelijke vrijlating van Léopold Storme

Strafuitvoeringsrechtbank Nijvel - Op 11 juli beslissing voorwaardelijke vrijlating van Léopold Storme

De advocaat van Léopold Storme, meester Fabian Lauvaux, heeft woensdag voor de strafuitvoeringsrechtbank van Nijvel de voorwaardelijke vrijlating van zijn cliënt gevraagd. De rechtbank zal op 11 juli een beslissing bekendmaken. De nu 28-jarige Léopold Storme zit een gevangenisstraf van 26 jaar uit. Op 27 oktober 2010 werd hij door het hof van assisen schuldig bevonden aan de moord op zijn ouders (François-Xavier Storme en Caroline Van Oost, beide 48) en zijn zuster Carlouchka (22), op 16 juni 2007 in hun winkel in de Brusselse Marollenwijk.
Léopold Storme heeft die misdaden altijd ontkend. Hij verklaarde zelf het slachtoffer te zijn van de agressie waaraan zijn ouders en zus zijn overleden.
Meester Lauvaux heeft woensdag twee aanvragen aan de strafuitvoeringsrechtbank voorgelegd. Een over de voorwaardelijke vrijlating van Léopold, en de tweede, ondergeschikt aan de eerste, over de toekenning van een elektronische enkelband.
Volgens de advocaat heeft Léopold Storme reeds uitgaansvergunningen en penitentiair verlof gekregen die zonder problemen zijn verlopen. “In de gevangenis toont hij voorbeeldig gedrag en behaalde hij een master in de economische wetenschappen. Die elementen laten de balans overhellen in het voordeel van een voorwaardelijke vrijlating”, aldus mr. Lauvaux.
Volgens de RTBF staat de gevangenisdirectie van Nijvel gunstig tegenover een elektronische enkelband maar het openbaar ministerie is hiertegen.
De beslissing van de strafuitvoeringsrechtbank volgt op 11 juli.

bron: Belga