Rode Duivels zijn grof wild

Belgium's Michy Batshuayi arrives for a training session of Belgian soccer team Red Devils in Bordeaux, France, during the Euro 2016 UEFA European Championship in France, on Wednesday 29 June 2016. The Euro2016 tournament is taking place from 10 June to 10 July. Next Friday Belgium will play Wales in the quarter finals. BELGA PHOTO BRUNO FAHY

In de aanloop naar de kwartfinale tegen Wales, morgen in Rijsel, gonst het van de transfergeruchten bij de Rode Duivels. Zo is Michy Batshuayi op weg naar Chelsea, terwijl Thomas Meunier naar PSG zou verkassen.

Dat Batshuayi (foto) volgend seizoen niet meer bij Olympique Marseille zal spelen, is al langer een publiek geheim. Half de Premier League maakt de 22-jarige aanvaller het hof, maar het is Chelsea dat het pleit lijkt te winnen. De toonaangevende Franse sportkrant L’Equipe weet het al met zekerheid: voor Batshuayi ligt een vijfjarig contract klaar op Stamford Bridge, waar hij dus ploegmaat zal worden van collega-Rode Duivels Eden Hazard en Thibaut Courtois. De Blues zouden veertig miljoen euro neertellen voor zijn diensten, evenveel als ze destijds betaalden om Hazard los te weken bij Rijsel. Dat is meteen ook goed nieuws voor zijn ex-club Standard, of beter: ex-voorzitter Roland Duchâtelet, die 30% van het transferbedrag vangt.

Medische testen

Dat Batshuayi vandaag niet zoals gepland de pers te woord stond, bewijst dat het niet om loze geruchten gaat. «Op aanvraag van Olympique de Marseille hebben we beslist dat Michy geen perscontact zal hebben», liet de voetbalbond in de loop van de dag weten. De spits legde in plaats daarvan medische testen af in het basiskamp van de Rode Duivels in Bordeaux, mét toestemming van bondscoach Marc Wilmots.

Meunier naar PSG?

Batshuayi is overigens niet de enige Rode Duivel die gegeerd is op de transfermarkt. Nog volgens L’Equipe staat ook Thomas Meunier op het punt om een lucratieve overgang te versieren. Niet naar de Premier League, maar naar de Franse landskampioen Paris Saint-Germain. De topclub uit de lichtstad zou 7 miljoen euro veil hebben om de rechtsachter, die bezig is aan een sterk EK, los te weken bij Club Brugge. In het Prinsenpark zou Meunier de vervanger worden van de Nederlander Gregory Van der Wiel, voor wie er geen plaats meer is in de kern.