Nacer Bouhanni niet in Tour wegens handblessure

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Franse sprinter Nacer Bouhanni moet wegens een handblessure de Tour aan zich voorbij laten gaan. Een zware klap voor zijn ploeg Cofidis, die het nieuws vandaag bekendmaakte. De 25-jarige Bouhanni liep de handblessure in de nacht van zaterdag op zondag op na een gevecht in zijn hotel, enkele uren voor het Franse kampioenschap. Hij raakte slaags met enkele dronken personen en bezeerde daarbij zijn rechterhand. Hij werd meteen naar het ziekenhuis gebracht, waar hij vier hechtingen kreeg. De volgende ochtend startte Bouhanni nog in het kampioenschap, maar gooide hij de handdoek op veertig kilometer van de aankomst.

"Nu blijkt dat wonde slecht behandeld is", verklaart Cofidis. "Gezien de verslechtering van de situatie is Nacer gisterenavond geopereerd in het ziekenhuis van Nancy. Er is dan ook besloten om de gezondheid van de renner niet in gedrang te brengen, zodat hij zich kan toeleggen op nieuwe doelen in de toekomst."

In 2013 en 2015 moest Bouhanni al opgeven tijdens de Tour zelf. Cofidis, dat zijn ploeg gebouwd had rond de Franse spurtbom, heeft de 28-jarige Franse klimmer Nicolas Edet opgeroepen als vervanger. "Nicolas komt op de bergen aan de zijde rijden van Arnold Jeannesson en Daniel Navarro. Onze strategie wordt aangepast door de opgave van Nacer, maar het einddoel blijft hetzelfde: ritwinst", verklaarde Cofidis in zijn bericht. Voor Edet wordt het zijn vierde deelname aan de Tour.

De Tour de France start zaterdag aan de Mont-Saint-Michel.

bron: Belga